De 38e editie van de Halve marathon van Katwijk gaat dit jaar niet door. ‘Als organisatie hebben we het moeilijke, maar gezien de omstandigheden ook het beste besluit moeten nemen om de Halve van Katwijk dit jaar op zaterdag 26 september niet door te laten gaan.’ De afgelasting betreft het gehele evenement met alle hardloop- en wandelafstanden, inclusief de Kidsrun en de Businessrun.

Ondanks het feit dat er onder strikte voorwaarden weer mogelijkheden zijn om evenementen te organiseren, acht de organisatie het niet verantwoord om de hardloop- en wandelafstanden voor een breed publiek in welke vorm dan ook door te laten gaan.

‘Wij voelen ons als organisatie verantwoordelijk voor de deelnemers, vrijwilligers en het publiek en zijn van mening dat wij de veiligheid niet kunnen garanderen. Daarnaast hebben de overigens zeer begrijpelijke corona-richtlijnen te veel impact op ons streven om de Halve van Katwijk op een leuke, gezellige en laagdrempelige manier te organiseren.’

Op zaterdag 25 september 2021 wil het bestuur weer een leuk hardloop- en wandelfeest organiseren met diverse hardloop- en wandelafstanden door de omgeving van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Van deelnemers die reeds hebben ingeschreven komt de inschrijving voor editie 2020 te vervallen. Restitutie van inschrijfgelden is niet aan de orde omdat deze pas in september zouden worden geïncasseerd.

Comments

comments

DELEN