De discussie rondom Zwarte Piet heeft inmiddels ook Katwijk bereikt. Het college van burgemeester en wethouders heeft bij de organisatie van de sinterklaasintochten aangedrongen op een einde aan Zwarte Piet. Overigens zegt de gemeente dat niet letterlijk, ‘tijdens dit gesprek heeft de gemeente de landelijke lijn ingebracht en geluisterd naar de organisatoren.’ De landelijke lijn is een einde aan Zwarte Piet, en de overgang naar roetveegpieten.

De organisaties hebben de burgemeester aangehoord en beraden zich op hoe verder.  ‘Wij vertrouwen erop dat zij hierin een afgewogen keuze maken.’ De gemeente zegt geen invloed op te willen uitoefenen.

Ondertussen zijn enkele andere Katwijkers een petitie begonnen voor behoud van Zwarte Piet. Op diverse plekken zijn stickers geplakt.

Comments

comments

DELEN