De coronaregels voor de horeca worden verder aangescherpt. In een persconferentie is  een aanscherping aangekondigd van de maatregelen in de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden. In die regio’s groeit het aantal coronabesmettingen het hardst.

‘Het coronavirus is met een comeback bezig, Wij willen het virus zo hard mogelijk raken met zo min mogelijk effecten voor de economie. Voor veel mensen is het coronavirus een ‘ver van het bed’ show aan het worden. Het is echter niet verstandig de regels los te laten.’ Dat zei premier Rutte. Hij benadrukte dat een ‘terugkeer naar de urgentie’ nodig is om het virus te bestrijden. ‘We hebben nu beter zicht op de ijsberg waarvan we in maart slechts de top zagen.’

De regio Hollands-Midden behoort, samen met vijf andere regio’s, tot een risicogebied. Dat betekent dat extra maatregelen hier van toepassing zijn. Zo mag er vanaf 0.00 uur niemand meer naar binnen en moeten cafés en kroegen om 01.00 uur sluiten. Verder mogen er in zalen nog maximaal 50 mensen bijeenkomen.

Comments

comments

DELEN