FOTOGeert Bekker

Afgelopen seizoen bereikten de basketbal-meiden onder de 20 van Sportiff Company Grasshoppers de finale van de Nationale Beker. Met ook een eerste plaats in de competitie lag de dubbel binnen handbereik. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten om de finales van het seizoen daadwerkelijk te spelen. Gelukkig had de basketbalbond besloten om alsnog alle Bekerfinales te spelen. Tegenstander Vetus/Binnenland en Grasshoppers kwamen overeen om met de teams van vorig seizoen aan te treden.

Zoals bij veel finales was er bij beide teams veel spanning te zien. In het begin ging het redelijk gelijk op maar het bleek al snel dat Grasshoppers moeite had om de open schoten te verdedigen waardoor de ene na de andere driepunter van Binnenland door het netje gleed. Grasshoppers stond na het eerste kwart met 20-18 achter en er werd gerust bij een stand van 44-35 voor Binnenland. Zoals zo vaak ging het team van Grasshoppers ‘aan’ na de rust en dat was ook dit keer het geval. Binnenland daarentegen misten hun schoten en Grasshoppers had de verdedigende rebound goed onder controle waardoor er snel een fastbreak kon worden gestart. De achterstand van 9 punten was in een mum van tijd ingehaald.

Bij 50-56 en 3 minuten voor het eind van het derde kwart ging het helemaal mis bij een score van Mia Hordijk, zij landde verkeerd en schreeuwde het uit van de pijn. Na een lange onderbreking werd zij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na overleg met de coaches en de voorzitter werd besloten om de wedstrijd toch uit te spelen. Keihard knokkend werd Binnenland op een flinke achterstand gezet van maximaal 17 punten. Binnenland gooide er nog een slotoffensief uit en kwam nog knap terug tot 6 punten. Grasshoppers liet daarna geen steken meer vallen en zegevierde met 72-81 en won daarmee de Nationale Beker.

Scores: Mia Hordijk 23 punten, Alissa van der Plas en Lotte van Kruistum maakten er 15.

Voor de meesten uit dit team was dit hun eerste hoofdprijs en dat smaakt uiteraard naar meer. De voorlopige berichten over Mia Hordijk wijzen op een zware blessure waardoor het nieuwe seizoen misschien al over is.

Comments

comments

DELEN