De pilot met inwoners die milieuparken bereikbaar houden is een groot succes. Dat meldt de gemeente. Eerder dit jaar riep de gemeente inwoners op om de parken bereikbaar te houden. Een flink aantal inwoners meldde zich aan. Deze inwoners zitten nu met medewerkers van de gemeente in een appgroep en melden wanneer de containers in hun buurt vol zitten.

Wethouder Corien van Starkenburg: ‘Het is fijn dat inwoners en de gemeente op deze manier samenwerken. Zelf waren we ook al intensief bezig met de containers want we vinden het belangrijk dat inwoners hun afval goed gesorteerd wegbrengen. En dan moet je het natuurlijk wel goed kwijt kunnen. Nu hebben we extra ogen die ons helpen in de wijken.’

Een heel aantal van deze inwoners heeft inmiddels ook een sleutel om de containers open te maken. Want veel vaker blijkt een container verstopt in plaats van vol. Er zijn dan te grote zakken plastic of te grote dozen in de container gepropt.

Positief
Vanuit de inwonersgroep zijn de reacties ook positief. De inwoners gebruiken de groep inmiddels ook voor andere zaken rondom de containers. Overlast door ontbrekende rubbers, troep dat naast de containers wordt geplaatst en ook deze meldingen worden natuurlijk opgepakt door de gemeente.

Comments

comments

DELEN