Plaats de verkeersspiegels op onder meer Katwijkerbroek en de Rijnstraat terug. Die oproep doet het CDA. In de afgelopen jaren zijn op meerdere plaatsen verkeersspiegels weggehaald of na schade niet zijn teruggeplaatst. ‘Dit leidde tot veel ongenoegen van buurtbewoners van bijvoorbeeld Katwijkerbroek en de zijstraten van de Rijnstraat. Deze bewoners gebruikten de verkeersspiegels als hulpmiddel om veilig door het verkeer te bewegen.’

Bewoners hebben eerder gevraagd of de spiegels weer teruggeplaatst kunnen worden. De gemeente zegt dat verkeersspiegels schijnveiligheid oplevert. ‘Op dit moment moeten automobilisten meters de weg op rijden om een goed zicht te krijgen op het verkeer van beide rijrichtingen. Het CDA vindt dit ongewenst.’

Het CDA vindt dat het stempel schijnveiligheid te snel wordt gebruikt, aangezien de spiegel in het verleden een geliefd hulpmiddel is geweest en ongelukken niet of nauwelijks hebben plaatsgevonden.

Comments

comments

DELEN