Er zijn zorgen over de uitrukmogelijkheden voor de brandweer van Valkenburg tijdens de tijdelijke N206 tussen Leiden en Katwijk.

Vanwege de Tijdelijke N206 is er een soort brandweerpad aangelegd om te voorkomen dat er uitgerukt moet worden over de steeds drukker wordende Hoofdstraat. Er is volgens het CDA de wijkraad zelfs verzekerd dat de brandweer niet uit mag rukken via de Hoofdstraat. Maar, de brandweer Hollands Midden zegt in een reactie: ‘Het viaduct op de Achterweg en de Torenvlietslaan spelen een belangrijke rol om te voorkomen dat wij door de dorpskern van Valkenburg moeten rijden. De primaire route om uit te rukken zal dan lopen via de dorpskern van Valkenburg.’

De uitrukken naar Leiden, Wassenaar en/of Katwijk zullen in de tijdelijke situatie allemaal via de Hoofdstraat gereden moeten gaan worden. ‘Dit is heel eenvoudig op te lossen door een CADO (Calamiteitendoorgang) te maken direct bij de kazerne. Een stoplicht en een slagboom zou hierbij voldoende zijn. De brandweer kan dan vanuit de kazerne direct de Tijdelijke N206 op, zowel richting Leiden als richting Wassenaar en/of Katwijk.’

Comments

comments

DELEN