De GGD Hollands Midden waarschuwt voor commerciële coronatesten. Tegen betaling kan een coronatest gedaan worden, met de belofte dat de uitslag dezelfde dag volgt. Er zit een addertje onder het gras volgens de gezondheidsdienst. ‘Als u positief test, wordt u doorgestuurd naar de GGD. In veel gevallen accepteert de GGD de uitslag van een deze commerciële coronatest niet.’

Bij aanbieders van commerciële coronatesten is nogal eens wat mis stelt de GGD. ‘Veel van de bedrijven die coronatesten aanbieden, werken met andere type testen. De uitslag van deze testen zijn volgens het RIVM niet te vertrouwen. Daarnaast merken wij regelmatig dat deze bedrijven werken met laboratoria die niet zijn goedgekeurd.’

Als een patiënt bij zo’n bedrijf positief test op corona, accepteert de GGD de testuitslag niet. ‘Wij vragen u dan opnieuw te testen, maar dit keer met een PCR-test in onze teststraat. U bent dan uw tijd en uw geld dat u aan het bedrijf betaalt heeft kwijt.’

Als een bedrijf met een goedgekeurde test en een geaccrediteerd laboratorium werkt, accepteert de GGD de uitslag wel. ‘Controleer daarom dus goed of het bedrijf waar u een corona test wilt kopen hiermee werkt. Zo komt u niet voor verrassingen of onnodige kosten te staan.’

Comments

comments

DELEN