FOTOPR Gemeente Katwijk

Afgelopen zaterdag heropende wethouder Rien Nagtegaal met het wegsjouwen van een afzethek de vernieuwde Koningin Julianalaan in Katwijk. Daar werd sinds eind augustus gewerkt aan een nieuwe inrichting met onder andere een busstrook en een nieuwe halte voor R-net.

Wethouder Rien Nagtegaal: “Doordat de Industrieweg nu weer bereikbaar is vanaf de Zeeweg-Oost, is er weer een tweede oost-west verbinding met het centrum van Katwijk, dat geeft weer wat extra lucht in de omleidingen die voor het werk aan de Julianabrug ingesteld zijn”.

De aanleg van de fietstunnel onder de Zeeweg, de vernieuwing van de Koningin Julianabrug en de nieuwe inrichting van de Koningin Julianalaan tussen de rotondes Zeeweg en Industrieweg zijn allemaal onderdeel van het R-net programma. Vanuit dit programma werd eerder de compleet vernieuwde Biltlaan opgeleverd.

De Koningin Julianalaan heeft een busstrook gekregen zodat de toekomstige R-net bussen vanaf de rotonde Industrieweg met voorrang de rotonde Zeeweg kunnen bereiken. Ook zijn er “comfortstroken” aangelegd op de rotonde Industrieweg. Verder wordt de oversteek bij de Piet Heinlaan verbeterd, en is de weg opnieuw geasfalteerd.

Door de vele regen van de afgelopen dagen zijn de fietspaden richting de Zeeweg en de kruising met de Piet Heinlaan en de Stadhoudersdreef nog niet klaar. Fietsers en voetgangers moeten de komende week nog even via het Miereweidepad en automobilisten via de rotonde Industrieweg rijden.

Comments

comments

DELEN