Het samenwerkingsverband van gemeenten, Holland Rijnland, waartoe ook de Bollenstreek-gemeenten behoren, heeft plekken aangewezen waar mogelijk windmolens en zonneparken kunnen komen. Dat meldt mediapartner Bollenstreek Omroep.

In de regio Holland Rijnland zijn 45 tot 70 grote windmolens of 70 tot 100 kleinere windmolens nodig om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Het kan ook met ongeveer 1400 tot 1500 hectare aan zonneparken. Dat zijn zo’n 3000 voetbalvelden. Men ziet vooral kansen langs wegen.

Bij plaatsing moet met veel zaken rekening gehouden worden: niet te dicht bij woningen, geen kabels of leidingen, ontzien van cultuurhistorische landschappen en natuurgebieden. Ingezet wordt in eerste instantie op zonnepanelen op daken. De komende maanden komen (on line) bijeenkomsten om over de locaties te praten.

Meer weten, kijk op www.wijzijnon.nl.

Comments

comments

DELEN