FOTOPR Gemeente Katwijk

De werkzaamheden voor de aanleg van het fietspad, dat vanaf de Westerbaan langs de duinen naar Laan van Nieuw Zuid gaat lopen, gaan eind oktober van start. Eind februari moet het werk klaar zijn.

Het fietspad, met daarnaast een schelpenpad, wordt een comfortabele en rechtstreekse fietsverbinding van Leiden naar de kust van Katwijk aan Zee. De verbinding is nodig voor een betere bereikbaarheid van Katwijk en het strand. Wethouder Rien Nagtegaal: “Het is belangrijk om Katwijk ook in de toekomst goed bereikbaar te houden. In dit toekomstbeeld hebben de fiets en het openbaar vervoer een centrale rol. Want hoe meer mensen niet de auto, maar de fiets of de bus pakken, hoe leefbaarder onze gemeente wordt. Zowel mensen die voor hun werk van en naar Katwijk reizen, als dagjesmensen die bijvoorbeeld het strand willen bezoeken, kunnen vanaf begin volgend jaar goed gebruik gaan maken van deze fietsverbinding.”

Eerst wordt bij de Cantineweg en de Westerbaan een veilige aansluiting gemaakt. Vervolgens wordt begin november het gebied bij de Laan van Nieuw Zuid aangepast. Dit betreft onder andere het aanpassen van de inritten naar het parkeerterrein van Quick Boys, het verplaatsen van de milieucontainers, het afsluiten van de parallelweg ter hoogte van de Duindoornlaan en het aanleggen van een plateau voor de toegang tot Quick Boys. De wijk zal gedurende de werkzaamheden bereikbaar blijven.

Als laatste wordt in december begonnen met de werkzaamheden voor het aanleggen van het fietspad zelf langs het duingebied. Het gebied tussen de werkgrens en het hek van Staatsbosbeheer zal voor wandelaars (al dan niet met honden) en ruiters toegankelijk blijven. Meer informatie over het fietspad vindt u op www.katwijk.nl/fietspad.

Comments

comments

DELEN