De gemeente geeft toestemming aan seizoensgebonden paviljoens, verenigingen en commerciële partijen om hun opstallen deze winter op het strand te laten staan. De overwintering geldt alleen voor de hoofdgebouwen. Losse elementen, zoals strandhuisjes en containers, moeten wel worden verwijderd. De belangenvereniging van de strandondernemers had hier eerder dit jaar al om gevraagd omdat het af- en opbouwen en het stallen van de strandpaviljoens veel geld kost. Normaal gesproken moeten de paviljoens van 1 november tot 1 maart van het strand af.

Wethouder Jacco Knape: “Door de coronacrisis staan de inkomsten van strandexploitanten dit jaar onder druk. Vanwege deze bijzondere omstandigheden hebben wij daarom samen met Rijkswaterstaat, de waterschappen en andere kustgemeenten besloten om het overwinteren eenmalig toe te staan om zo deze ondernemers te ondersteunen.”

In juni had het college al de intentie uitgesproken voor medewerking aan het verzoek maar er moest nog wel onderzoek gedaan worden naar de risico’s. Zo zouden containers op het strand wel eens weg kunnen spoelen. Uit het onderzoek is gebleken dat een eenmalige overwintering van de paviljoens op de stranden veilig is en dat de natuur hierdoor geen schade oploopt.

Comments

comments

DELEN