FOTOPR

Unmanned Valley, het onderzoekscentrum voor o.a. drone’s op het voormalige vliegkamp gaat onderzoek doen naar een vaste vliegroute richting zee voor drone’s die buiten het zicht van de “piloot” vliegen. Op dit moment worden in Nederland dergelijke testvluchten slechts sporadisch uitgevoerd omdat er voor elke vlucht toestemming gevraagd moet worden.

Unmanned Valley start, ondersteund door droneconsultancy en software-ontwikkelaar AirHub, met het onderzoek naar de precieze route van een corridor vanaf Unmanned Valley naar zee en de randvoorwaarden waarbinnen de vluchten uitgevoerd kunnen worden.

Men zal daarbij samenwerken met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Inspectie Leefomgeving en Transport, drinkwaterbedrijf Dunea, Staatsbosbeheer en andere belanghebbenden.

Comments

comments

DELEN