De Binnensluis gaat vanaf vrijdag beperkt open voor tweerichtingsverkeer. Uit evaluatie van de verkeerssituatie over afgelopen maand blijkt dat er ruimte is om de verkeersmaatregelen vanwege de afsluiting van de Koningin Julianabrug, licht af te schalen. Dit gaat de gemeente doen door de slagboom op de Binnensluis dagelijks tussen 19.00 en 04.00 uur en op zondag de hele dag open te zetten.

Dat het verkeer over het algemeen goed z’n weg vindt, laat zien dat de verkeersmaatregelen werken. Wethouder Nagtegaal: ‘Het feit dat de verkeerssituatie vrij soepel is, laat zien dat het pakket aan maatregelen werkt, maar ook dat we deze maatregelen nodig hebben. Nu afstappen van het eenrichtingsverkeer – iets wat mij vanuit verschillende kanten is gevraagd – is dan ook geen optie. Er is wel enige ruimte om af te schalen, maar wel binnen de normen en doelstellingen waar we mee te maken hebben’.

Uit de evaluatie blijkt dat er vooral in de rustige periodes van het etmaal (avond- en nacht) en op zondag ruimte is voor een geringe toename van het aantal auto’s op de Binnensluis. Het in twee richtingen openstellen van de Binnensluis op andere tijden en op zaterdag is vooralsnog geen optie. Uit verkeerscijfers blijkt dat de auto-spits op zaterdagmiddag in Katwijk zwaarder is dan de woon/werkspits op een reguliere werkdag, waardoor het verkeer in het centrum zou vastlopen en onveilige situaties zouden ontstaan.

Comments

comments

DELEN