FOTODirk van Egmond

Met de viering van Allerzielen worden in de katholieke kerk de overledenen van het afgelopen jaar herdacht. Vanwege de Coronamaatregelen zullen deze vieringen, die in de parochie H. Augustinus op maandagavond 2 november gepland waren, vervallen. Er is wel een gemeenschappelijke viering die via de Youtube-livestream vanuit de H. Joannes de Doperkerk in Katwijk vanaf 19.30 uur door iedereen gevolgd kan worden via de link https://youtu.be/vYC1hCGtteY.

Dit jaar wordt de viering zonder de aanwezigheid van parochianen gehouden. Er mogen nu maximaal dertig mensen komen bij een viering. Bij een viering van Allerzielen zijn de kerken vaak bomvol en is dit aantal van dertig daardoor niet te realiseren.

Pastoor Rochus Franken van de parochie H. Augustinus: “Ik realiseer me hoe ingrijpend al deze beslissingen zijn en zeker ook deze beslissing rond Allerzielen. Dit is namelijk een uiterst belangrijk en kostbaar moment voor nabestaanden en voor alle katholieke gelovigen. Daarom ben ik blij dat de viering van Allerzielen via livestream te zien is.”

Dit jaar zal mogelijk op zaterdagavond 31 oktober en zondagavond 1 november het kerkhof/begraafplaats worden verlicht zodat u deze op eigen gelegenheid kunt bezoeken. De kerken zijn dan ook open voor gebed en het ophalen van een kaars die op het graf kan worden neergezet. Per parochiekern zal beslist worden of men die zaterdag en zondag ’s middags of ’s avonds de kerkhoven openstelt en verlicht. Voor de parochiekern Katwijk verwijzen de kerk naar www.joannesdedoper.nl.

Franken: “Niet alle overledenen die worden herdacht zijn op het parochiekerkhof begraven. In dat geval kan de kaars mee naar huis worden genomen. Uiteraard vragen wij aan eenieder die onze kerkhoven bezoekt om de Coronamaatregelen in acht te nemen. En de nabestaanden van dit jaar ontvangen een aparte brief vanuit de eigen parochiekern.”

Comments

comments

DELEN