FOTOPR

Wegenbouwer Boskalis gaat de komende week toch al starten met een deel van de werkzaamheden voor de tijdelijke verlegging van de Tjalmaweg naar de parkstrook tussen de huidige weg en de bebouwing van Valkenburg. Het gaat om werkzaamheden waarvoor al eerder een vergunning is afgegeven of die vergunningsvrij zijn. Er loopt bij de Raad van State nog een beroepsprocedure tegen deze tijdelijke weg, de behandeling van deze zaak is pas op 3 november.

Vorig weekend werden de voorbereidende werkzaamheden plotseling door de wegenbouwer uitgesteld nadat omwonenden de Raad van State vroegen om middels een ordemaatregel ook dit voorbereidende werk stil te leggen. De Raad van State heeft dit verzoek de afgelopen week echter afgewezen.

Vanaf maandag 26 oktober worden door Boskalis beschermde diersoorten verplaatst, worden bruggen verwijderd en wordt de watergang langs de weg uitgebaggerd en gedempt. Volgens de wegenbouwer kan het fietspad in de parkzone tussen het Achterwegviaduct en de Asterstraat gedurende twee weken niet meer gebruikt worden. Fietsers worden omgeleid via o.a. de Kooltuinweg en de Achterweg.

Comments

comments

DELEN