In de derde week van september werd de jaarlijkse Schoolbrengweek georganiseerd in Katwijk. Tijdens de Schoolbrengweek vragen basisscholen aan ouders en leerlingen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Wethouder Rien Nagtegaal vroeg kinderen in een filmpje om tijdens de Schoolbrengweek met een mooi versierde fiets of op een originele manier, naar school te fietsen of te lopen. Uit de inzendingen zijn drie winnaars gekozen. Zij kregen hun prijs overhandigd door de wethouder.

Deelnemers aan de actie van de gemeente Katwijk hebben hun uiterste best gedaan om op een originele manier naar school te gaan en zo de show te stelen. Wethouder Rien Nagtegaal: “Het is ontzettend leuk om te zien dat de kinderen die mee hebben gedaan er echt werk van gemaakt hebben. Als je op zo’n mooi versierde fiets bij je school aan komt, motiveert dat ook anderen om vaker de fiets te pakken. Ik begrijp dat fietsen of lopen niet altijd mogelijk is. Maar het zou al mooi zijn als je een aantal vaste haal- en brengdagen per week kunt plannen waarop de auto wel blijft staan. Het levert kinderen en ook hun ouders zoveel op.”

Gezonder en leuker
Het doel van de Schoolbrengweek is om kinderen en ouders letterlijk in beweging te krijgen: lopend of op de fiets naar school dus. Niet alleen omdat lopen of fietsen naar school goed is voor de gezondheid en de leerprestaties bevordert. Vooral de ervaringen in het verkeer dragen bij aan de verkeersvaardigheid van kinderen en de verkeersveiligheid rondom scholen. Daarnaast is het ook nog eens een stuk beter voor het milieu en het is leuk; je maakt meer mee dan tijdens een ritje in de auto.

Comments

comments

DELEN