FOTOPR

De Raad van State (RvS) heeft dinsdag het verzoek om een voorlopige voorziening voor het werk aan de tijdelijke N206 afgewezen. Dit bekent dat aannemer Boskalis door mag gaan met de werkzaamheden die in de omgevingsvergunningen worden geregeld. Zolang de vergunningen nog niet onherroepelijk zijn doet de aannemer dit voor eigen risico. Over het beroep dat vanuit de omgeving is ingesteld tegen de verleende vergunningen doet de RvS naar verwachting volgend voorjaar uitspraak.

Wethouder Rien Nagtegaal realiseert zich dat deze uitspraak voor veel Valkenburgers een teleurstelling betekent, aldus een verklaring van de Gemeente. “Valkenburg heeft zich hard gemaakt voor een andere tijdelijke oplossing en het is pijnlijk voor de Valkenburgers dat ook de rechter vooralsnog anders oordeelt. Wij zijn met de betrokken bewoners, ondernemers en de school in gesprek over wat wij als gemeente kunnen doen om de situatie zo leefbaar mogelijk te houden.”

In augustus verleende de gemeente drie vergunningen voor de tijdelijke verlegging van de N206 aan de noordkant van de huidige weg. Deze tijdelijke weg is noodzakelijk omdat Boskalis de Tjalmaweg gaat verdiepen en verbreden waardoor de belangrijke verkeersroute anderhalf jaar lang buiten gebruik is. De Valkenburgers wilden een tijdelijke omlegging naar de zuidkant maar die zou volgens opdrachtgever Provincie Zuid Holland te duur zijn.

Comments

comments

DELEN