De politie kon door een dienstwissel heel Katwijk dichtzetten na de gewapende overval op de juwelier in de Voorstraat. Rond 15.00 uur kwamen er veel meldingen binnen bij de meldkamer. Twee mannen met vuurwapens pleegde een brute overval op een juwelier op klaarlichte dag.

‘Op dat moment laat iedereen álles vallen. Van student tot teamchef, iedereen gaat naar buiten! Om 15.00 uur hebben we ook nog eens het geluk dat we in de aflossing zitten van de vroege dienst naar de late dienst. Dubbel zoveel aan personeel.’

Daardoor kon de politie direct tactisch en strategisch posities innemen. ‘Door het dubbele aantal agenten tijdens zo’n dienstwissel, hadden we in een zeer korte tijd de gemeente Katwijk vergrendeld. Vanuit de omliggende gebieden kregen we bijstand van collega’s en werd het buitengebied afgezet.’

De politie slaat de kritiek dat de politie te laat zou zijn, af. ‘Voor het slachtoffer en de diverse getuigen kunnen wij ons voorstellen dat elke seconde een minuut heeft geduurd. Deze situatie gaat alle heftigheid voorbij.’

Binnen 23 minuten na de overval waren alle twee de overvallers gepakt. Teamchefs Peter Koot en Mark Jansen deden – samen met collega’s – de aanhouding.

Comments

comments

DELEN