In het materiaal van aannemer Boskalis langs de tijdelijke N206 zit inderdaad plastic. Dat bevestigt de gemeente in antwoord op vragen van het CDA. De toezichthouder van de gemeente denkt dat er bij de productielocatie van het materiaal een partij bijgemengd is. Op 29 september is er een werkbezoek door de toezichthouder en Boskalis aan de productielocatie Nauerna.

Lees meer: Raadsleden furieus; Provincie: ‘Batterijen in bouwmateriaal N206, maar wettelijk toegestaan’.

Naast plastic zijn ook verhoogde waardes antimoon aangetroffen. ‘Antimoon is altijd een probleemstof bij bodemas.’ Volgens Wikipedia zijn veel antimoonverbindingen zeer giftig. ‘De symptomen van antimoonvergiftiging lijken op die van arseenvergiftiging.’ De berg waar plastic en antimoon is aangetroffen ligt onder andere tegenover basisschool De Dubbelburg. Wel een duidelijke waarschuwing volgens de gemeente, ‘door de indicatieve keuring waarschijnlijk niet goed bepaald.’

Op PFAS en andere algemene stoffen is negatief getest. De toetsen zijn gedaan door een onafhankelijk bureau.

Comments

comments

DELEN