Elke week spreekt RTV Katwijk met burgemeester Cornelis Visser over de coronacrisis. Over een week is het Kerst, en over twee weken is de jaarwisseling. Vanwege de coronacrisis moeten we die in lockdown vieren.

Stand van zaken?
‘Het gaat niet goed. Gister hadden we 80 besmettingen. Ik krijg altijd meldingen over clusters, gisteren kreeg ik melding van twee clusters. Zijn zijn beiden sport-gerelateerd, het gaat dan om teams. Ook in de categorie middelbare schoolleeftijd – 12-18 jaar – vinden veel besmettingen plaats. We zijn er zeker niet vanaf.

Supermarkten
Supermarkten mogen volgende week tot 23.00 uur open. Dat betekent dat ze meer aan spreiding kunnen doen. Wel hebben we afgesproken dat ze op Eerste Kerstdag en zondag niet open mogen. Het beleid van de gemeenteraad is dat de winkels niet op zondag open mogen.

Comments

comments

DELEN