De Britse variant van het coronavirus is nog niet aangetroffen in de regio Hollands Midden. Dat laat de GGD weten. Vanuit scholen komt de vraag of er grootschalig getest gaat worden vanwege de variant uit het Verenigd Koninkrijk. ‘Dit grootschalig testen op deze nieuwe virusvariant werd vorige week op de persconferentie aangekondigd en wordt ook wel ‘uitbraakonderzoek’ genoemd.’

De GGD laat weten dat niet preventief doen. ‘Dit doet de GGD alleen als er sprake is van een uitbraak met een significant snellere verspreiding. De GGD zal dus niet bij alle uitbraken op scholen extra onderzoek doen, maar alleen bij uitbraken met een verdenking op de Britse mutatie.’

De GGD monitort de verspreiding van de nieuwe virusvariant nauwkeurig en stuurt wekelijks testmonsters naar het RIVM voor onderzoek.

Comments

comments

DELEN