‘De extreme honkvastheid van Katwijkers is de enige verklaring voor de unieke dynamiek van de Katwijkse woningmarkt.’ Dat staat te lezen in het rapport Zicht op de woningmarkt van De Leeuw Makelaars. Ondanks Covid-19 werden in 2020 alle records voor de woningmarkt verbroken.

Het aanbod daalde tot een minimaal niveau van ongeveer 25 woningen terwijl er in de afgelopen kwartalen tussen de 75 en 80 woningen werden verkocht. De Katwijkse markt is en blijft hectisch en vertoont in alle marktsegmenten de kenmerken van een extreme verkopersmarkt.

Nergens in het werkgebied is de krapte zo groot als in de gemeente Katwijk. De krapte in de kernen Katwijk aan Zee en Katwijk aan den Rijn is het meest extreem.

In de regio Leiden verruimde het aanbod in de tweede helft van 2020. In de Duin- en Bollenstreek was daarvan geen sprake. Het woningaanbod in Katwijk nam gedurende 2020 geleidelijk af tot iets meer dan 25 woningen halverwege het vierde kwartaal.

Comments

comments

DELEN