FOTOHaringrock

Ton Frissen heeft in een brief aan de Katwijkse gemeenteraad een dringende oproep gedaan rekening te houden met het maatschappelijk initiatief voor de bouw van een Sport- en Cultuurcentrum in de nieuwe wijk Valkenhorst. Volgens de gemeenteplannen verrijzen daar komend decennium 5600 huizen.

Tijdens een informatieve sessie komen donderdag 21 januari de uitgangspunten voor het gebied Valkenburgse Meer, de Zijlhoek / De Woerd en de Tjalmastrook in de raadscommissie aan de orde.

Frissen, sinds 2017 de voortrekker voor de bouw van een Sport- en Cultuurcentrum, vraagt de gemeenteraad in zijn brief rekening te houden met de behoefte aan onderdak voor sportieve en culturele activiteiten. Met zijn plan, dat gedragen wordt door Katwijkse ondernemers, loopt de gemeente volgens de ondernemer geen risico, ‘terwijl het succes wel afstraalt op de gemeente.’

‘Het Sport- en Cultureel Centrum wordt een ontmoetingsplek voor de nieuwe woonwijk, maar ook voor de inwoners van Katwijk en omliggende gemeenten.’

Het Sport- en Cultuurcentrum kan in de ogen van Frissen ook een bijdrage leveren aan de ontsluiting van het gebied. Met het verdwijnen van het transferium bij Valkenburg in 2018, kan een moderne parkeergelegenheid met OV-aansluitingen bij het Sport- en Cultuurcentrum overdag onderdak bieden aan voertuigen van forensen en ’s avonds de gebruikers van het nieuwe centrum bedienen.

Frissen is inmiddels in overleg met een particuliere grondeigenaar over de aankoop van een stuk grond in de Woerd.

Comments

comments

DELEN