Rijnsburg en Katwijk aan Zee steken in de regio er met kop en schouders boven uit. Dat heeft de GGD Hollands Midden uitgezocht. Dat laat burgemeester Cornelis Visser weten in de wekelijkse update.

‘Het is niet best. Het aantal besmettingen daalt in Nederland weliswaar, maar niet snel genoeg. We hebben ook nog te maken met een Britse variant, waardoor mensen meer besmettelijker worden. Het is een dreigende situatie.’

Vorige week deed de burgemeester een oproep om nou niet op bezoek te gaan bij familie. Of die oproep heeft gewerkt, weet de burgemeester niet. ‘Ik heb daar nu nog geen zicht op. Het duurt één a twee weken voordat we dat zien.’

Wat wel zichtbaar is, is het aantal besmettingen per plaats en wijk. Daaruit blijkt dat Rijnsburg de hoogste besmettingsgraad heeft, op de voet gevolgd door Katwijk aan Zee. ‘Het zijn hele hoge cijfers, dat is een slechte zaak.’

Het aantal besmettingen in Katwijk daalt wel. ‘Per week hebben we boven de 400 besmettingen gezeten. Dat daalt nu richting de 300. Het is nog steeds te hoog. We zijn nog steeds de absolute koploper in de regio.’

Handhaving op de coronaregels is niet gemakkelijk in Katwijk. ‘Inwoners zijn eigenzinnig. Voor handhavers en politie is het best een klus om mensen te waarschuwen. Dat levert discussie op. Dat is jammer, omdat we met z’n allen wel moeten beseffen dat het hier om een dodelijk virus gaat.’

Comments

comments

DELEN