Het grootschalige vaccineren kan beginnen. De GGD Hollands Midden heeft alles in gereedheid gebracht om vrijdagmorgen te starten met het vaccineren van personeel binnen de VVT-sector (Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorgorganisaties). In het ECC gebouw bij de Holiday Inn in Leiden is de afgelopen tijd gebouwd aan een vaccinatielocatie.

Vrijdagmorgen om 08.00 uur gaan de deuren open. Op deze locatie vaccineert de GGD 7 dagen per week van 08.00-20.00. Per priklijn wordt er iedere 5 minuten een vaccin gezet. Na vaccinatie worden mensen nog +- 15 minuten in de gaten gehouden.

De GGD Hollands Midden krijgt dagelijkse aanvoer van vaccins van het RIVM in ontdooide toestand. Na ontvangst moeten ze drie dagen gebruikt worden vanwege de houdbaarheid. In vaccinatie week 1 en 2 wordt dagelijks met 405 vaccins geprikt.

Comments

comments

DELEN