De voetbalverenigingen in Katwijk willen kwijtschelding van de huur van dit jaar. Dat blijkt uit een brief van v.v. Valken’68, K.v.v. Quick Boys, F.C. Rijnvogels, Rijnsburgse Boys en VV Katwijk aan het college van burgemeester en wethouders.

‘Als verenigingen werken we achter de schermen keihard om financieel goed en gezond uit deze crisis te kunnen komen. Alle voetbalverenigingen die de gemeente Katwijk rijk is, moeten ook na deze crisis actief blijven. Want voetballen kan je simpelweg niet als er geen tegenstanders meer zijn om tegen te voetballen.’ De gemeente steunt de verenigingen al met onder meer een tegemoetkoming in de huur van de velden, maar dat is volgens de clubs niet voldoende.

‘Het kwijtschelden van de veldhuur voor de periode juni 2020 t/m juni 2021 kan ons helpen om dit jaar, maar ook aankomend jaar, financieel beter door te komen waarbij wij nog een buffer over houden om ook na de coronatijd voetbalsport aan te kunnen blijven bieden.’

Comments

comments

DELEN