Het Alzheimer Cafe is de plek in Katwijk waar alles rondom dementie bespreekbaar is voor cliënten, familieleden en iedereen die met dementie te maken heeft. In verband met de coronamaatregelen is het Alzheimer Café te beluisteren via de radio.

Op woensdag 10 februari om 18.00 uur is psychologe Quirine Slik onze gastspreker. Zij vertelt hoe we in contact kunnen blijven met elkaar bij dementie. Quirine is psychologe bij de Alrijne Zorggroep.

Als we communiceren verbinden we ons met andere mensen. We delen onze ervaringen, gevoelens, verlangens en ideeën met elkaar. Bij dementie verdwijnt geleidelijk de vaardigheid om ervaringen met elkaar te delen. Dat vraagt om aangepaste communicatie. Quirine biedt ons handreikingen om toch met elkaar in contact te blijven. Net als in een gewone Alzheimer Café bijeenkomst wordt de gastspreker geïnterviewd. Deze keer door Gerard Bol van RTV Katwijk. En net als in een gewone bijeenkomst kunt u vragen stellen. Luisteraars kunnen naar de studio bellen om vragen te stellen aan Quirine.

Alle fysieke Alzheimer Café bijeenkomsten in de Zwanenburg zijn het hele seizoen 2020/2021 geannuleerd en worden vervangen door radio-uitzendingen. Deze zijn elke 2e woensdag van de maand te beluisteren van 18.00 tot 19.00 uur.

Comments

comments

DELEN