Op 3 maart van 20.00 tot 21.30 uur organiseert de PvdA Katwijk een online bijeenkomst over armoedebestrijding. Met Tweede Kamerlid Gijs van Dijk, fractievoorzitter PvdA Katwijk Matthijs van Tuijl, Co Viele van de Voorraadkast en Demmy van Noort van ‘Voor 14’. Er is volop ruimte voor vragen en discussie. Doe mee en meld je aan via de secretaris: misha.oosterhuis@gmail.com!

Nederland is een rijk land, maar toch balanceren miljoenen mensen op het randje van armoede. Door een onzeker inkomen, snel stijgende huur en duurdere boodschappen liggen betalingsproblemen en schulden op de loer. Gezinnen gaan eraan kapot. Steeds meer mensen moeten naar de voedselbank. Ook in Katwijk. De vraag is: wat doen we er aan? Daarover gaat de online bijeenkomst op 3 maart 20 uur. Iedereen is welkom, want armoede moeten we samen bestrijden.

Tweede Kamerlid Gijs van Dijk zet zich elke dag in voor mensen die het hard nodig hebben. ‘Ik ga dwars door muren heen’, zegt hij. Met succes: hij heeft de afgelopen kabinetsperiode veel bereikt. Maar het moet nog veel beter. Wat zijn de plannen?

De PvdA Katwijk heeft armoedebeleid hoog op de agenda. Eind 2020 boekte Matthijs van Tuijl daarbij succes: het lukte om de bezuinigingen in Katwijk socialer te maken. ‘Mensen boven stenen’, dáár gaat het om.

Co Viele is, samen met man Ton, de drijvende kracht achter De Voorraadkast. Als iemand weet hoe moeilijk veel mensen het hebben in Katwijk, dan is Co dat wel. Wat vindt zij dat prioriteit moet krijgen?

Demmy van Noort is betrokken bij ‘Voor14’. Mensen met een minimumloon hebben de afgelopen jaren 20% aan koopkracht ingeleverd. Daarom moet het minimumloon naar 14 euro. Zo bestrijden we de groeiende ongelijkheid in Nederland en Katwijk.

Benieuwd? Meld je aan! Stuur een mailtje naar misha.oosterhuis@gmail.com en je krijgt de informatie om te kunnen deelnemen tijdig toegestuurd. Alleen samen krijgen we armoede Katwijk uit!

Comments

comments

DELEN