Burgemeester Cornelis Visser is niet bang voor een massale toeloop van recreanten dit weekend. Elders in het land is de angst dat schaatsers massaal naar meren en plassen komen en de coronaregels niet in acht nemen er wel. Mochten er maatregelen nodig zijn, kan het autoverkeer gereguleerd worden.

Schaatsbanen konden deze wee niet zomaar open. ‘Er is veel overleg geweest, zowel tussen de gemeente en de schaatsverenigingen als de schaatsverenigingen met de KNSB. Rijnsburg en Katwijk aan Zee hebben allebei gezegd aan de richtlijnen te voldoen. De ijsvereniging in Valkenburg heeft ons laten weten het te ingewikkeld te vinden. Die hebben zelf er voor gekozen de ijsbaan niet in gebruik te nemen.’

‘Het aantal besmettingen lijkt stabiel. We hadden gehoopt dat we in deze periode een geleidelijke afname zouden zien. Dat gebeurt niet. Mensen zoeken elkaar toch op.’

Comments

comments

DELEN