De competities van de tweede divisie tot en met de vijfde klasse worden dit seizoen niet hervat. Die beslissing heeft de KNVB genomen. De voetbalbond doet dat op basis van de verlenging van corona-maatregelen door het kabinet, dinsdag bekend gemaakt.

De KNVB hanteerde een uiterste datum voor de hervatting van 10 en 11 april, maar dan zou er vanaf 10 maart zonder beperkingen getraind moeten worden. Dat kan niet meer. Er zal dit seizoen geen promotie en degradatie plaats vinden. Hervatting van jeugdcompetities kan nog wel steeds.

Tegenover de NOS zegt Rijnsburgse Boys-voorzitter Ad Hendriksen: “Het amateurvoetbal staat een ware tsunami aan ellende te wachten”. Het lijkt hem haast onvermijdelijk dat spelers hun lidmaatschap opzeggen. “En ook moet je er rekening mee houden dat sponsoren voor het seizoen 2021/2022 niet kunnen voldoen aan hun financiële afspraken. Het ergste moet in mijn ogen nog komen”.

Het sluiten van de kantine, die bijna een jaar gekleden dicht ging, kost de club naar verwachting 50.000 euro. Volgens Hendriksen zijn spelers en stafleden bereid een loonoffer te brengen. De selectie van 26 personen telt 2 full-profs. Men hoopt met deze noodgrepen en door gebruik te maken van steunmaatregelen dit jaar zonder verlies af te sluiten.

Comments

comments

DELEN