De hulpagenten moesten er donderdagmiddag echt aan geloven. Even na vieren kregen zij een melding. Er zou een fiets gestolen zijn uit een schuur in de wijk Rijnsoever. Zaten de hulpagenten eerst nog aan een glas limonade, nu moesten zij met enige spoed naar de plaats delict. De hulpagenten-caps werden opgezet en met toeters en bellen verlieten de hulpagenten per politiebus de binnenplaats van het politiebureau te Katwijk.

Eenmaal ter plaatse hoorden zij het verhaal aan van de eigenaar van de fiets. Details werden genoteerd en al snel werd duidelijk dat er een koevoet aan te pas moest zijn gekomen om de schuur te openen. In de directe omgeving van de woning werd de koevoet gevonden waarna de hulpagenten een oproep deden aan het publiek. ‘Wie is er getuige geweest van deze diefstal?’ De oproep werd op sociale media gedeeld en al snel meldde een getuige zich die veel details wist te vertellen over de fiets, de sleutel van de fiets én de boef.

De hulpagenten vervolgden hun weg in de wijk en intensief speurwerk maakte dat niet veel later de weggenomen fiets werd aangetroffen. Nu de boef nog. ‘Zagen we daar in de verte nou iemand lopen die voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement?’ De hulpagenten twijfelden geen moment. De sprint werd ingezet en niet lang daarna kon de boef worden ingerekend.

De boef bleek een fietssleutel op zak te hebben. Nu word je niet zo maar hulpagent. Dan heb kwaliteiten in huis die maken dat je als volgende stap er voor kiest om te kijken of de sleutel bij de gestolen fiets hoort. En zo geschiedde. De boef kon gekoppeld worden aan de gestolen fiets en daarmee werd deze zaak naar ieders tevredenheid afgerond. Van de letters die de hulpagenten tijdens voornoemd onderzoek hadden verdiend wisten zij het woord INBRAAK te maken. Aan het bureau ontvingen de hulpagenten daarom een oorkonde voor het succesvol vangen van hun eerste boef én het succesvol afronden van hun eerste opsporingsonderzoek.

Comments

comments

DELEN