In Katwijk zijn tenminste 50 mensen overleden door het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Hollands Midden. Twee overlijdens op woensdag zetten de officiële teller op 50 sinds het begin van de coronapandemie.

De GGD Hollands Midden laat weten dat de cijfers niet compleet zijn, aangezien – zeker in het begin van de coronapandemie – een hoop mensen niet getest zijn, maar vermoedelijk wel zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Vorig jaar overleden volgens het CBS 625 inwoners van Katwijk. Dat zijn er 93 meer dan in 2019 (532), een stijging van 14,88 procent.

Katwijk steekt er – negatief – met kop en schouders boven uit. Zo zijn er in Leiden (met een dubbel inwoneraantal) ‘maar’ 60 personen overleden aan de gevolgen van het virus. Ook het aantal besmettingen blijft relatief hoog. Katwijk heeft als enige gemeente in Hollands Midden meer dan 250 besmettingen per 100.000 personen.

Comments

comments

DELEN