De gemeente is druk bezig met plannen voor het Hoornesplein en het Hoftuinplein. De gemeenteraad heeft eerder akkoord gegeven voor de herinrichting van de twee winkelgebieden.

Het afgelopen half jaar is er bij het Hoornesplein gewerkt aan het uitwerken van het eerder vastgestelde Voorlopig Ontwerp naar een Definitief Ontwerp. Naar verwachting is de plannenmakerij klaar rond april.

Bij het Hoftuinplein ligt de situatie iets anders. Daar ligt al sinds 2017 een plan klaar. Echter zijn er nog aantal vraagstukken die opgelost moeten worden. Het project heeft vanwege een mogelijk particulier initiatief een langere periode on hold gestaan. Ook stond het project afgelopen jaar op de lijst van mogelijk te bevriezen projecten. Afgelopen jaar is echter het project al wel weer opgepakt en is ambtelijk met de nog voorliggende vraagstukken aan de slag gegaan. De gemeente verwacht eind maart alle lopende vraagstukken opgelost te hebben.

Comments

comments

DELEN