FOTOGoogle Maps

De volkstuinders aan de Achterweg en de Kooltuinweg in Valkenburg moeten volgend voorjaar hun landjes verlaten. De grond is nodig voor de nieuwbouwplannen op het voormalige vliegkamp. De volkstuintjes liggen op gemeentegrond, het terrein van 10.000 vierkante meter is in 1989 speciaal voor de volkstuinders gekocht door toenmalige gemeente Valkenburg.

De Gemeente doet de tuinders de toezegging dat men mee zal werken aan het vinden van een alternatieve locatie, hetzij tijdelijk dan wel permanent. De Mient Kooltuin lijkt het meest voor de hand te liggen maar ook de Vindplaats, het Limespark, Hoeve Weltevree, de Dorpsweide en de Tjalmastrook worden bekeken.

De kosten van de verhuizing wil de gemeente dekken uit de opbrengst van de verkoop van de huidige locatie. De volkstuinvereniging betaalt nu een huur van 2.256 euro per jaar.

Comments

comments

DELEN