Burgemeester Cornelis Visser gaat het verhaal van Demmy van Noort delen met de gemeenteraad en de wethouders. Demmy heeft 124 handtekeningen ingezameld als ondersteuning voor een hoger minimumloon. Dat moet van 10,24 euro bruto naar 14.00 euro bruto. Het Katwijks gemeentebestuur kan maar weinig doen, de sleutel ligt in Den Haag.

Het is een actie gesteund door de FNV. Zij voeren in het hele land actie voor verhoging van het wettelijk minimumloon naar 14 euro bruto per uur. Inmiddels hebben 17 gemeenten hun steun uitgesproken voor verhoging van het minimumloon. In deze gemeenten is het afgelopen jaar een motie aangenomen die het college de opdracht geeft om in Den Haag te pleiten voor een verhoging van het minimumloon naar 14 euro.

De Voor 14 campagne van FNV roept de gemeente Katwijk op om de campagne ook te steunen en in Den Haag te pleiten voor verhoging van het wettelijk minimumloon naar 14 euro per uur. Demmy van Noort woont in Katwijk en is een van de actievoerders: ‘Als inwoner van Katwijk hoop ik dat het college de eis van een hoger minimumloon steunt omdat ook in Katwijk steeds meer mensen niet goed rond kunnen komen. Samen kunnen we zorgen voor verandering.’ Demmy (33) werkt al jaren voor het minimumloon en is afhankelijk van toeslagen. ‘Je stijgt op een gegeven moment niet meer in je salaris, ook niet als je ouder wordt.’

Comments

comments

DELEN