Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, Esther Ouwehand, is niet blij met een artikel in het Algemeen Dagblad maandagmorgen. Daarin wordt gesteld dat Ouwehand niets had met de plek waar ze opgroeide (Rijnsoever – Katwijk). ‘Stom stuk’, stelt Ouwehand in een reactie. ‘Ik heb ze maar even geappt vanochtend, dat ik die journalist helemaal niet gesproken heb en dat hij blijkbaar zelf aan het fantaseren is geslagen.’ Inmiddels is de kop van het artikel aangepast naar ‘PvdD-lijsttrekker Ouwehand lijkt in niets op bewoners van haar geboortedorp’

Foto: Toen ons huis gebouwd werd gingen we iedere zondagmiddag kijken naar de vorderingen van de bouw. Hier sta ik met mijn broer en zus op de fundering. 2 of 3 jaar was ik toen (ik ben het kleine mupke in het midden).

Ouwehand – Katwijk achter zich gelaten voor een politieke carrière in Den Haag als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren – laat weten een geweldige jeugd te hebben gehad in Katwijk. ‘De wijk waar ik opgroeide was (toen nog) groen en ik deed niks anders dan buitenspelen. Als gezin gingen we vrijwel nooit op vakantie, en daar misten we niks aan: het strand was om de hoek en ik was daar niet wég te slaan.’

Later werd duidelijk dat Ouwehand wat alternatiever was dan gemiddeld, ‘maar ook daar was ruimte voor in Katwijk. Ik ben jarenlang actief geweest in jongerencentrum/poppodium De Schuit, waar ik plaatjes draaide en in het bestuur zat. Ook toen ik in Amsterdam ging studeren ben ik gewoon in Katwijk blijven wonen, in dezelfde wijk als ik waar ik was opgegroeid, omdat ik dat jongerencentrum -evenals mijn bijbaantje in de lokale platenzaak- niet wilde missen.’

Lieve pap en mam, gelukkig weten jullie wel beter: ik had me geen betere jeugd kunnen wensen dan bij jullie in Rijnsoever. En ik blijf voor altijd een kind van de kust! 🙏🏼💚

Comments

comments

DELEN