Paul van der Linde uit Katwijk en Kees Verweel uit Kattendijke gaan in december 2023 ’s werelds zwaarste roeirace doen. Het gaat om de Talisker Whisky Atlantic Challenge 2023; een oceaanroeitocht van 5, 6 of 7 weken.

In de tussentijd is de Atlantische Oceaan bedwongen. “Een levensdroom”, “een enorme uitdaging”, “het kriebelde al lang, nu tijd om te krabben”, “iets doen ver buiten je comfortzone”, “iets doen buiten je voorstellingsvermogen”, “leef je droom”; zomaar wat clichés die voor Kees en Paul redenen zijn om aan deze zware roeitocht deel te nemen.

De tocht gaat over bijna 5.000 kilometer van het Canarische eiland La Gomera naar het Caribische eiland Antiqua.

Hoewel de heren ruim 150 kilometer van elkaar wonen en het aantal ontmoetingen wellicht op 1 hand te tellen zijn, is het vertrouwen in elkaar om deze uitdaging aan te gaan, groot. Wat Kees en Paul bindt, is naast dat vertrouwen de liefde voor sloeproeien.

Wie zijn Kees en Paul?
Kees (1963), samenwonend met Silke en 3 kinderen roeit sloep sinds zijn 17e, begon ooit op de Zeevaarschool en heeft daarna bij diverse teams in heel Nederland geroeid. Van Deca Dutch (Alkmaar) via Stad Kampen naar de Brielse Roeiclub, en sinds zijn verhuizing naar Zeeland vele jaren bij Team Seahorse (Kortgene) en momenteel roeit Kees bij Sloeproeien Zeeland (Kortgene). Hij heeft alles wel een keer meegemaakt tijdens de vele races in Nederland – waaronder 16 x Harlingen-Terschelling – en de Great River Race Londen. Er staat nog één ultieme roei uitdaging op zijn lijst; een oceaan over roeien!

Paul (1963), getrouwd en 3 kinderen, sport zijn hele leven al, van turnen tot voetbal, van atletiek tot sloeproeien. Hij is in 2013 gestopt met sloeproeien bij RV Ferox in Katwijk. In 2017 een comeback gemaakt, als invaller voor de HT-race (zijn 9e). Met hardlopen en fietsen, zowel wielrennen als mountainbiken, vult hij nu zijn sportieve leven. Na 4 keer deelname aan het NK Tegenwindfietsen en het lopen van de marathon, gaat hij nu op voor zijn volgende sportieve hoogtepunt, roeiend de Atlantische oceaan oversteken.

Comments

comments

DELEN