De Liedjesloterij bestaat één jaar en gaat dat vieren met een 24-uurs marathon om geld in te zamelen voor De Voorraadkast. Het radioprogramma wat ontstond toen RTV Katwijk Sport samen met het topamateurvoetbal stil kwam te liggen vanwege het coronavirus en gepresenteerd wordt door sportverslaggevers Marcel van der Vijver en Henk Kasius, die daarbij ondersteund worden door technicus/Knoppenmagiër Jacques Ahlers en stagiair Rutger Ouwehand, start de mega-uitzending op vrijdag 26 maart om 18.00 uur.

Toen een jaar geleden het leven in Nederland stil kwam te liggen, vanwege het coronavirus, had dat ook tot gevolg dat het topamateurvoetbal stil kwam te liggen en RTV Katwijk Sport op zaterdagmiddag geen live wedstrijden meer had om te verslaan. Marcel van der Vijver en Henk Kasius vonden echter dat RTV Katwijk Sport op zaterdagmiddag niet stil kon vallen en bleven, ondanks de lockdown, met behulp van technicus Jacques Ahlers en hoofdredacteur Jaap Kloos tussen 14.00 en 17.00 uur wekelijks een sportprogramma maken. Naarmate de lockdown langer duurde, werd het sportnieuws schaarser en schaarser en ontstond het idee voor De Liedjesloterij.

Concept
Het concept was even simpel als doeltreffend: een bingomolen met 75 nummers, een lijst met 75 pareltjes uit de popmuziek aangevraagd door luisteraars en elke zaterdagmiddag drie uur lang lol, balletjes en nummers draaien, tussenstanden en flauwe grappen tussen 2 en 5. Technicus Jacques Ahlers werd omgedoopt tot Knoppenmagiër en kreeg later steun van stagiair Rutger Ouwehand, er kwamen gasten uit de Katwijkse sportwereld en lokale politiek, het jaar 2020 werd bij RTV Katwijk afgesloten door een speciale Oud en Nieuw-uitzending van De Liedjesloterij en het gemis van sport op zaterdagmiddag werd wekelijks verlicht. En nu zijn we een jaar verder.

Vieren
Om dat heugelijke feit in deze moeilijke tijd te vieren gaat De Liedjesloterij van vrijdag 26 maart 18.00 uur tot zaterdag 27 maart 18.00 uur eenmalig een 24-uurs radiomarathon maken op RTV Katwijk en willen zij met die marathon geld inzamelen voor De Voorraadkast. In de week van 15 maart lanceren we op de website liedjesloterij.nl een keuzelijst waaruit je een plaat kan kiezen voor het bedrag van 5 Euro. Deze plaat komt op de lijst te staan voor de 24-uurs marathon en wordt gedraaid, zodra het nummer uit de bingomolen komt rollen. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om kleinere en (liefst) grotere bedragen te doneren, alle mogelijkheden zijn terug te vinden op de website liedjesloterij.nl. Alle donaties gaan naar De Voorraadkast.

De Voorraadkast
De Voorraadkast is een particulier initiatief wat ontstaan is op Facebook. Co en Ton Viele ondersteunen, vanuit huis, mensen die om welke reden dan ook in de financiële problemen zijn gekomen en tussen wal en schip vallen bij de reguliere financiële hulpverlening. De ondersteuning van De Voorraadkast is persoonlijk, laagdrempelig en, indien gewenst, anoniem. Wekelijks worden tientallen Katwijkse families die het financieel moeilijk hebben ondersteund met levensmiddelen, een luisterend oor en de warmte van Co, Ton en hun team van vrijwilligers.

Comments

comments

DELEN