In Katwijk is een bijzonder project gestart: Mini Voedselbos Katwijk. Het idee is simpel: een eetbaar bos planten. De natuur haar werk laten doen waardoor er soortenrijkdom ontstaat en er gezond eten groeit. Met de natuur meewerken in plaats van ertegenin. ‘Samen ontdekken we in het voedselbos hoe je op een duurzame manier voedsel kunt laten groeien. Want herstel van ons eco-systeem zorgt ervoor dat onze aarde ook voor toekomstige generaties nog leefbaar is.’

De samenleving staat voor grote uitdagingen. De realiteit anno 2021 is overbevolking, een pandemie en klimaatproblemen. Gelukkig zijn er steeds meer pioniers die op zoek gaan naar langetermijn-oplossingen. Mensen die bewuster gaan leven, vervuiling bestrijden of… voedselbossen aanleggen! Want het lijkt erop dat dit de voedselproductie van de toekomst wordt. Voedselbossen kennen een hoge biodiversiteit, verrijken de bodem en brengt mensen weer in verbinding met natuur. Het is een duurzame vorm van voedselproductie, volledig zelfvoorzienend en eenvoudig in onderhoud

In maart komt het voedselbos weer tot leven! De vrijwilligers leggen vriendengroepjes aan; dat zijn combinaties van eetbare planten die met elkaar samenwerken. Zoals fruitbomen die schaduw bieden aan bessenstruiken. Samen ontdekken we hoe een voedselbos werkt. Help je mee? In het najaar zijn alle fruitbomen en –struiken geplant en nu is het tijd om de onderste laag van het voedselbos te planten. Zoals kruiden, groente en eetbare bodembedekkers. Zowel volwassenen als kinderen, iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. En misschien wel een handje mee te helpen!

Wil je een kijkje komen nemen? Elke zondag om 11:00 uur is er een vrijwilliger aanwezig. Stuur even een mailtje naar: marleen@in-kleur.nl. Het voedselbos ligt in de Duinvallei en de ingang is aan de ventweg langs de N206, tegenover het Shell-station. Of volg ons op facebook of instagram: mini_voedselbos_katwijk.

Comments

comments

DELEN