Wethouder Corien van Starkenburg gaat in maart vragen beantwoorden over afvalinzameling. De manier van afval inzamelen gaat veranderen. Het verbranden van restafval wordt steeds duurder en als de gemeente niets doet wordt daardoor de afvalstoffenheffing steeds hoger. Daarom wordt in 2023 een tarief op restafval ingevoerd. Met de bedoeling om goed sorteren te stimuleren.

Om het voor inwoners makkelijker te maken het afval te sorteren, krijgt iedere inwoner in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg met een laagbouwwoning een extra container aan huis. Inwoners kunnen kiezen welk afval aan huis wordt opgehaald; pmd (plastic) of papier. In de week van 18 maart krijgen inwoners een brief thuis met een link naar een enquête.

Livesessie
Wethouder Corien van Starkenburg licht de plannen op Facebook toe en beantwoordt de vragen die er zijn. ‘Dus heeft u vragen en wilt u die via Facebook stellen? Dat kan! Sluit dan aan bij de sessie voor uw wijk en stel uw vraag in de comments.’

· 1 maart: Katwijk aan den Rijn
· 3 maart: Valkenburg
· 8 maart: Katwijk aan Zee
· 9 maart: Katwijk Noord
· 10 maart: Rijnsburg

Alle livesessies beginnen om 19.30 uur en duren tot uiterlijk 20.30 uur. Via de Facebookpagina van de gemeente Katwijk kunt u de uitzending volgen.

Comments

comments

DELEN