Voor de vieringen vanaf Stille Zaterdag in de kerk van de H. Joannes de Doper te Katwijk werd het grote ruwhouten kruis gebloemd. Binnengedragen in de viering van Goede Vrijdag begeleid door omfloerst tromgeroffel. En zaterdagmorgen 3 april kreeg het kruis de kleuren van het voorjaar, nieuw leven, middels vele meegebrachte bloemen. Waar jarenlang Wil van Rijn het kruis ‘aankleedde’, werd deze creatieve klus nu overgenomen door de aanstormende jonge garde, Nel Hesselberth en Helma Boskamp. Om 6.00 uur gingen ze al aan de slag en het resultaat was er dan ook naar.

Het is elk jaar spannend bij het opmaken van het kruis of er wel voldoende bloemen zijn. Moet er iets worden bijgekocht of niet? En hoe verloopt het voorjaar qua temperatuur? Zijn er voldoende gele narcissen of niet? Telkens dus weer afwachten, want de natuur laat zich natuurlijk niet leiden, gelukkig. De bloemen waar Nel en Helma het mee moesten doen, waren meegenomen door de kerkgangers bij de Kinderkruisweg en de viering van Goede Vrijdag en kerkbezoekers later die dag.

U kunt ook terugkijken en -luisteren
Op de website www.joannesdedoper.nl zijn alle foto’s van het aankleden van dit kruis te vinden in de rubriek ‘Fotogalerij’. Alle vieringen van de Goede Week en Pasen zijn ook terug te beluisteren en te bekijken via ‘Uitzending gemist’ op deze website. Een bloemrijke traditie in de Katwijkse r.-k kerk kreeg dus ook dit jaar een kleurrijke invulling. Voor het kleinkoor van kinderkoor De Vrolijke Noot een mooie plek om na het zingen in de viering van eerste paasdag met hun ontvangen ‘paashaasje met appelgroene strik’ op de foto te gaan.

Comments

comments

DELEN