De gemeente Katwijk zoekt vanaf 2022 jaarlijks 15.000 en 20.000 euro voor het dompelen van meeuweneieren. Vorig jaar is de jaarlijkse 33.000 euro voor de bestrijding van meeuwenoverlast uit de begroting geschrapt tijdens de bezuinigingsronde. Nu zoekt de gemeente weer een mogelijkheid om het alsnog in de begroting te krijgen. Dit jaar is nog geld voor de meeuwenbestrijding.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente de meeuwenoverlast anders aanpakt. In 2019 nam de meeuwenoverlast weer toe toen Katwijk een andere strategie inzette; communicatie richting bewoners en bedrijven. De bedoeling was dat gebouweigenaren zelf maatregelen op het dak gingen nemen. Uiteindelijk deden zes van de 113 klagers dit.

Daarop zette de gemeente weer in op het dompelen van eieren in olie (zodat ze niet uitkomen) in 2020. Eind 2020 schrapt de gemeente dat weer omdat er geen geld voor is. Nu komt het college weer met het voorstel om eieren te mogen dompelen (daar moet een vergunning voor worden aangevraagd), maar zonder dekking.

De verwachting is dat in augustus/september 2021 meer duidelijkheid bestaat over het verkrijgen van deze ontheffing.

Comments

comments

DELEN