Aannemer BAM levert op 6 april het verbouwde gemeentehuis op aan de gemeente. Dan zijn de verbouwingswerkzaamheden klaar en heeft Katwijk een gemeentehuis in een nieuw jasje. Pas in juni komt er een opening – digitaal vanwege corona.

Op 6 april gaan wel de publieksbalies open. Die zijn in de nieuwe situatie verplaatst van de centrale hal naar de aanbouw tegenover het monumentale bouwdeel. Met deze verplaatsing is de publieksruimte, naast toekomstbestendig, beter bereikbaar en toegankelijker gemaakt.

Voor bezoekers wordt het mogelijk om gebruik te maken van de entree nabij de parkeergarage en de fietsonderdoorgang. De hoofdingang is verplaatst naar de aanbouw en is zonder hellingbaan of trap te betreden.

De komende tijd wordt gewerkt om de overige bouwdelen van het gemeentehuis ingericht en gebruiksklaar te maken. Na afronding van deze fase, naar verwachting begin juni, verhuizen de medewerkers met vitale functies van het Heerenhuys naar het gemeentehuis.

De overige medewerkers blijven, zoals nu ook het geval is, hoofdzakelijk thuis werken. Dat blijft zo tot de coronamaatregelen voldoende versoepeld zijn.

Raadsvergaderingen
Op 1 september aanstaande loopt het huurcontract van het Heerenhuys af. Mocht het nodig zijn, wordt gekeken naar alternatieven om de raadsvergaderingen na het zomerreces doorgang te laten vinden.

Comments

comments

DELEN