Voor het burgemeesterschap van Katwijk hebben 21 kandidaten gesollicteerd bij de commissaris van de Koning.

De sollicitanten, 16 mannen en 5 vrouwen, variëren in leeftijd van 16 tot 64 jaar. Zij zijn lid van het CDA, de PvdA, de ChristenUnie, de SGP, de VVD of niet aan een politieke partij verbonden. Tien sollicitanten zijn burgemeester (geweest) en vier sollicitanten zijn (voormalig) wethouder of hebben een vergelijkbare bestuurlijke functie vervuld.

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland voert in de komende weken gesprekken met de sollicitanten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie over zijn bevindingen. De commissaris streeft naar een breed samengestelde, hoogwaardige selectie. De vertrouwenscommissie voert vervolgens gesprekken met de geselecteerde kandidaten. De vertrouwenscommissie doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets.

De gemeenteraad zal naar verwachting eind maart 2017 twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van beide kandidaten. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.

De vacature van eerste burger van Katwijk is per 21 september 2016 ontstaan door de benoeming van Jos Wienen tot burgemeester van Haarlem. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting op 18 mei 2017 in functie treden.

Comments

comments

DELEN