De samenwerkende Duin- en Bollenstreekgemeenten (Katwijk, Lisse, Hillegom, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen) hebben een Gebiedsprogramma Groen opgesteld om groen en recreatie in het gebied de komende jaren een forse impuls te geven. Dit Gebiedsprogramma ‘B(l)oeiende Bollenstreek’ is door de Provincie Zuid-Holland positief ontvangen. Er is een subsidie toegezegd van 2,25 miljoen euro voor de komende 4 jaar.

In het Gebiedsprogramma ‘B(l)oeiende Bollenstreek’ hebben de 6 gemeenten hun ambities voor groen en recreatie in de Duin- en Bollenstreek beschreven. Het Gebiedsprogramma wil een bloeiende en boeiende Bollenstreek het hele jaar rond en zet in op 3 pijlers; identiteit, beleving en natuur.

De gemeenten willen dit bereiken door tientallen uitvoeringsprojecten op het gebied van recreatie en groen te beginnen. De wensen, de doelstellingen en de projectideeën zijn in het programma beschreven. Dit wordt de komende jaren uitgevoerd.

In het gebied zijn 20 parels aangewezen die door de verbindingen via de diverse recreatieve netwerken als een parelketting door de streek liggen.

Comments

comments

DELEN