Op vrijdag 23 februari zijn de WOZ-aanslagen weer verstuurd. In deze aanslag staan de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelasting van het Hoogheemraadschap. Ook dit jaar verstuurd de Belastingsamenwerking Gouwe Rijnland (BSGR) deze aanslag namens de gemeente Katwijk. Als u aangesloten bent op de berichtenbox van MijnOverheid krijgt u de aanslag niet op uw deurmat maar in uw digitale brievenbus.

Wethouder Krijn van der Spijk: “Ook dit jaar hebben we de gemeentelijke belastingen weer laag weten te houden. Ook zorgen we voor meer inzicht door de lokale lastenmeter in te zetten. Hierop kunnen burgers zien hoe hun lasten zijn opgebouwd en vooral hoe dit in vergelijking is met andere gemeenten.”

Lokale lastenmeter
Via katwijk.lokalelastenmeter.nl kunt u zien wat u waarvoor betaalt. De gemeentelijke belastingen zijn namelijk opgebouwd uit verschillende onderdelen. Zo betaalt u onroerend zaakbelasting, rioolheffing, afvalstoffenheffing en als u een hond heeft, hondenbelasting. Op de website ziet u precies wat u voor welk onderdeel betaalt. Als u alles heeft ingevuld, kunt u deze lasten ook vergelijken met andere gemeenten. Uit deze vergelijking blijkt dat Katwijk nog steeds de goedkoopste gemeente in de regio is.

Vragen
Heeft u vragen over de gemeentelijke belastingen? Neem dan contact op met het BSGR. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 – 16.00 uur op telefoonnummer (071) 525 62 00. U kunt ook op hun website kijken, www.bsgr.nl en daar een contactformulier invullen.

Comments

comments

DELEN