De Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn heeft voor het derde achtereenvolgende jaar het populaire sportevenement de sprint triathlon 3 An Mekander in haar programma van de Najaarsfeesten opgenomen.

Deze verkorte triathlon loopt door het gezellige centrum van Katwijk aan den Rijn en wordt gehouden op zaterdag 20 augustus. Er wordt gestart met zwemmen. Voor de jeugd is de start halverwege de Overrijn en voor de senioren is de start bij de Roskambrug. Men zwemt in de historische Oude Rijn in de richting van de molen de Geregtigheid waarna men het droge opzoekt in het nabijgelegen parkje waarna de Rijnstraat wordt overgestoken in de richting van de J.v.d. Perkstraat. In de J. v.d. Perkstraat staan de fietsen van de deelnemers opgesteld waarna men het parcours Heutingstraat, Commandeurslaan, Baron van Wassenaerlaan,Wassenaarseweg fietst. In de J. v.d. Perkstraat wordt de fiets weer gestald en begint men met hardlopen en volgt men hetzelfde parcours. De finish is in de J. v.d. Perkstraat.

Inschrijven en afstanden
Vier categorieën: jongens en meisjes van 10 t/m 15 jaar kosten 5 euro p.p. Heren en dames van 15 jaar en ouder betalen 5 euro p.p. Inschrijven gebeurt individueel, echter de start zal tegelijkertijd plaatsvinden dus er kan ook in teamverband hieraan deelgenomen worden. Inschrijven voor de jeugd tot 15 jaar vanaf 08.30 uur tot 09.15 uur. Voor 15 jaar en ouder vanaf 08.30 uur tot 10.15 uur. Inschrijven in het gebouw van sociëteit De Boemerang gelegen aan de Huetingstraat.
De jeugd zwemt 150 meter, fietst 3 rondes (4.5 km) en loopt 1 ronde. De senior zwemt 300 meter, fietst 6 rondes is (8.5 km) en loopt 3 rondes. Het startschot voor de jeugd valt om 09.30 uur bij het zwemmen aan de Overrijn. Voor de senioren vanaf 15 jaar zal het schot vallen om 10.30 uur met zwemmen nabij de Roskambrug. Na de finish krijgen de deelnemers een consumptiebon en een shirt. Aansluitend zal de prijsuitreiking om ongeveer 12.00 uur plaatsvinden.

Belangrijke informatie
Jeugd onder de 12 jaar mag alleen deelnemen onder begeleiding van ouder of verzorger. Zwemschoenen zijn verplicht. Elektrische fietsen, racefietsen en MTB’s zijn niet toegestaan. Let op je eigen veiligheid en die van andere deelnemers.