Burgemeester van Katwijk, Jos Wienen (55), is voor de gemeenteraad van Haarlem voorgedragen als nieuwe burgemeester. Dat is vanavond besloten na een voorstel van de vertrouwenscommissie staat te lezen op de website van de gemeente Haarlem.

Wienen (CDA) wordt de opvolger van Bernt Schneider, die tien jaar burgemeester was in Haarlem. Wienen is sinds 2001 burgemeester van Katwijk. Hij studeerde geschiedenis en theologie en was voor zijn burgemeesterschap wethouder in zijn geboorteplaats Ridderkerk.

De gemeenteraad van Haarlem kiest met Jos Wienen voor een resultaatgericht man die staat voor zijn beslissingen. Haarlem vindt in Jos Wienen een gedreven boegbeeld en een belangenbehartiger die zorgvuldig tot zaken komt. De raad acht Wienen zeer goed in staat tot het verbinden van het historisch belang van de stad met een voorspoedige toekomst van Haarlem en de Haarlemmers. Ook in relatie met de belangen van en in de regio. Een verbinder die zich stevig opstelt waar het moet en in constructief overleg gaat waar het kan. De portefeuille openbare orde en veiligheid en voorzitterschap op regionaal en lokaal niveau zijn bij hem in goede handen. Jos Wienen heeft een authentieke en enthousiaste uitstraling die zal biidragen aan een heel eigen invulling van het burgemeesterschap.

Wienen is bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten belast met asielzaken.
Volgens omroep NH hadden zich 38 kandidaten gemeld.

Dit bericht wordt aangevuld.

Comments

comments

DELEN

5 REACTIES

 1. Het werd tijd dat Wienen wegging. Een burgemeester is een ambtenaar van de Kroon, zonder enige democratische legitimatie. Hij moet zich vooral aan zijn wettelijke taken houden, aan het voorzitten van raad en college, het doorknippen van lintjes en het bezoeken van huwelijksjubilarissen. Wienen heeft de vervelende eigenschap zich overal mee te willen bemoeien, lange tijd waarschijnlijk in de hoop op een mooie carrière als minister in Den Haag. Bovendien heeft hij door zijn vele functies voortdurend andere petten op en verkondigt hij telkens tegenstrijdige opvattingen. De manier waarop hij zich als voorstander van het volbouwen van Valkenburg heeft ontpopt, is ronduit walgelijk. Hij heeft zich daar helemaal niet mee te bemoeien.
  Verder is Wienen een nogal arrogante en regenteske persoon die slecht tegen kritiek kan. Hij heeft de nare gewoonte om mensen die een mening verkondigen die hem niet aanstaat op te bellen en aan te spreken of te vermanen. Hiervan zijn niet alleen journalisten, dominees en raadsleden het slachtoffer geworden, maar zelfs een vooraanstaand CDA-senator. Ik hoop dat ze zich in Haarlem realiseren wat ze in huis halen…

 2. in elk geval is burgemeester zijn in Nederland een hondenbaan. Pootje geven, naar baasje luisteren, mooi stilzitten, snuffelen, grommen, waaks, vastbijten, speels, domineren, vechtlustig, levendig of rennen. Misschien kunnen we deze eigenschappen in de profielschets opnemen. Alleen met zoveel baasjes in de raad wordt een puppycursus dan wel lastig.

 3. Beetje naieve opvatting. Meer dan 60.000 inwoners en gij denkt dat iedereen de burgemeester op handen draagt? Een burgemeester is geen heilige. Kritiek blijft. Ook vreselijke en ongefundeerde kritiek. Beschamend zijn meer de afschuwelijke verwensingen en het taalgebruik op social media naar hele bevolkingsgroepen.

 4. Wij zullen een goed Burger vader missen !! Jos veel succes in Haarlem !
  Wat een vreselijke kritiek en verwensingen naar deze goede man ! facebook etc.
  Ik schaam me voor veel Katwijkse inwoners . onwetendheid.
  Angst zou hun drijf veer wel zijn, ongetwijfeld ..
  Maar je kan dit soort verwensingen niet zomaar roepen . De Media zou hier kunnen helpen mits zij zelf de sensatie niet lief is …. We moeten maar zien wie er voor Jos terug komt
  we zullen hem gaan missen . Tís een Goed bestuurder .

  • Volkomen eens met Dirk Barnhoorn. Het is nooit goed om met modder te gooien.
   Het spreekwoord zegt nog steeds: De beste stuurlui staan aan wal.
   Burgemeester J.Wienen, het gaat u goed.

   Dank voor uw jaren van besturen.

   .

Comments are closed.