Op zaterdag 18 juni organiseert Ladies’Circle aan Zee voor de vijfde keer de LadiesRun Katwijk. Een hardloopwedstrijd voor vrouwen, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

In de afgelopen jaren groeide het deelnemersaantal van LadiesRun naar zo’n 400 loopsters. Het is de vijfde keer dat het evenement wordt georganiseerd.
Loopsters kunnen kiezen uit een route van 5 of 10 kilometer. Beide routes voeren over de boulevard en door de Katwijkse duinen. De startlocatie voor de LadiesRun is Beachclub Zomers, hét middelpunt van de run. Hier is de inschrijfbalie, ook staat er achteraf een goodiebag klaar. De meegereisde fans zich kunnen vermaken op de ‘mini-fair’, waar je jezelf bijvoorbeeld kunt laten masseren of producten kunt kopen.

Het goede doel in 2016: LINDA.foundation
De opbrengst van de LadiesRun is dit jaar voor de LINDA.foundation. Dit fonds is bestemd voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren – zij ontvangen voor de feestdagen een pakket met waardebonnen van een aantal bekende supermarkten en warenhuizen. Zo bezorgt de foundation vele gezinnen onvergetelijke feestdagen met lekker eten, een cadeautje in de schoen en een feestelijke outfit.
Goed om te weten: het bedrag dat tijdens de LadiesRun bijeen wordt gebracht, wordt voor 100% aangewend voor de aanschaf van de cadeaukaarten, die ook nog eens gedeeltelijk door de genoemde bedrijven gesponsord worden. De overheadkosten voor de Foundation worden betaald door Linda de Mol persoonlijk en door uitgeverij Mood for Magazines.
Niet mogelijk zonder sponsors en vrijwilligers
Voorzitter van de Ladies’Circle aan Zee, Nancy van der Kwaak, vertelt: “We zijn blij dat het weer is gelukt om de organisatie neer te zetten. Het goede doel past helemaal bij onze uitstraling, de route ligt er prachtig bij en de mini-fair wordt hartstikke leuk. We hebben gelukkig al veel enthousiaste sponsors. Saton Optiek is al vele jaren onze gewaardeerde hoofdsponsor en we mochten ook een aantal nieuwe bedrijven verwelkomen. Maar hoe meer sponsors we hebben, hoe hoger de opbrengst! Dus ik nodig bedrijven die willen bijdragen van harte uit om contact met ons op te nemen.” Ook kan de organisatie nog wel wat vrijwilligers gebruiken. “Voor de run zijn, naast onze organisatie, zo’n 40 vrijwilligers nodig,” legt Nancy uit. “Er zijn verschillende dingen te doen, dus lijkt het je leuk om óók bij te dragen? Meld je bij ons aan!”
Inschrijven
Inschrijven voor dit leuke evenement kan via de website www.ladiesrunkatwijk. Wil je meedoen? Wacht niet te lang, want alleen voor de eerste 300 inschrijvingen is er een van de goodiebags beschikbaar! Kosten van deelname zijn € 13 bij voorinschrijving en €15 op de dag zelf. Deze, en alle andere informatie over de LadiesRun Katwijk is te vinden op de website. Of volg LadiesRun Katwijk op Facebook.

(Foto: JLfotografie)

Vorig artikelDeze week in De Schuit
Volgend artikel‘Wie vrede en vrijheid wil moet strijden’